Vragen Frituurmandje Filter

JUIST NU DOOR TORENHOGE ENERGIEPRIJZEN, BESPAAR MET DE FRITUURMAND-FILTER VEEL GELD!!

Lees hier de veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden. We hopen u hiermee zo veel mogelijk van relevante informatie te voorzien om u duidelijkheid te verschaffen over de Frituurmand filter voor uw horecaonderneming.

 

Wat kan dan de besparing opleveren en is dat voor ieder bedrijf het zelfde?

De grootste besparing heeft de fastfood sector (snackbar,cafetaria,e.d.).

Deze kunnen namelijk in rustige periodes in de middag of na een spits nog een frituuroven uitdoen, waarbij in 1 ketel met 2 manden toch snacks en frites bij elkaar gefrituurd kunnen worden,(1 mand inclusief frituurmandje(FIB) voor snacks en 1 mand zonder FIB voor de frites).natuurlijk niet gebruiken bij gluten
Een mega besparing op energie/olie omdat de 2e oven nu ook uit staat.

Er zijn voorbeelden van bedrijven die tussen de € 1000, en € 2300, hebben bespaart op de energie rekening.(Dit is netto geld, hier moet het dubbele voor omgezet worden).
Maar natuurlijk bespaart ieder bedrijf op oliën en vetten en andere voordelen.

Het zogenaamde zwarte bagger of te wel zwart verbrand kruim wat onder op de bodem van uw frituurketel zwemt en doorbrand en doorbrand, zit er voor 80% niet meer in wat resulteert in sneller handelen van het schoonmaken van bodem of ketel, Frituurmanden blijven schoner omdat bakresten nu in de FIB blijft zitten, en dit al in een vroegtijdig stadium voor de verbranding verwijderd was.

Uw frituur systeem blijft veel schoner en zal langer meegaan, bij vervanging van nieuw ollie/vet bent u veel sneller klaar. (tijd is geld)

Hoe kan ik het best het frituurmandje (FIB) uit mijn eigen frituurmand halen?

Haal voorzichtig de RVS klemmen van de randen, en haal rustig en rechtstandig het frituurmandje (FIB) uit uw eigen frituurmand , om hiermee de hoeken zo min mogelijk te beschadigen.
Dit geeft een langere levensduur van het unieke frituurmandje (FIB).

Hoe moet ik het frituurmandje (FIB) schoonmaken?

Het frituurmandje (FIB) mag absoluut nooit maar dan ook nooit in de vaatwasser of met andere chemicaliën schoongemaakt worden.

Maak het frituurmandje alleen schoon als het nodig is (b.v. een losgesprongen bitterbal) dit geeft een langere levensduur.
Schoonmaken alleen onder de warme waterkraan afspoelen, goed laten drogen dan weer terug plaatsen.

Waar is eigenlijk het frituurmandje (FIB) van gemaakt en is het geschikt voor hoge temperaturen?

Het unieke frituurmandje (FIB) is gemaakt van een glasweefsel met een teflon coating. Materiaal dat speciaal voor de voedingsindustrie is ontwikkeld (FDA FoodProof).
De teflon coating kennen we natuurlijk van de Tefal pan, de bekende anti aanbak laag.

Hierdoor kunnen bakresten ook niet aan het frituurmandje vast gaan zitten en kan dus eenvoudig en snel verwijderd worden.
Het frituurmandje (FIB) kan tot een temperatuur van 280 Celsius (frituurvet verbrand vanaf 210 C).

Maar er zit toch een koud zone in de meeste friteuses?

Een koud zone in een friteuse stelt niet veel voor.
De verbranding van de vervuiling begint immers bovenin het frituurvet. (het bekende schuimvorming)
Voorbeeld: Van b.v. gepaneerde snacks, valt al heel veel paneermeel af die door uw mand gaan en bovenin de olie ligt te frituren te verbranden, pas na de verbranding zakken ze naar de bodem.

DUS: als het kruim in de koud zone ligt, dan is het verbrandingsproces al geweest, en heeft uw oliën of vetten al schade geleden.

Met het unieke frituurmandje(FIB) haal je het kruim vóór dat het gaat verbranden eruit.

Hoe en wanneer kun je het best de kruimels/vervuiling verwijderen?

Probeer regelmatig, het liefst na iedere frituurbeurt , de vervuiling eruit te halen.

De makkelijkste manier is om met een simpele eetlepel het kruim te verwijderen(deze lepel ligt in de buurt van uw oven).
Een andere manier is, tik uw frituurmand met ons mandje af op een bv afval ton, of veeg met een stuk keukenpapier de kruimels uit de mand.

Let op , gebruik geen scherpe voorwerpen.

Hoelang gaat het frituurmandje mee?

Een frituurmandje(FIB) gaat gemiddeld 1700 branduren mee, dit moet je zien als 10 uur per dag frituren een half jaar lang bij b.v. een cafetaria.
Iemand die dus minder frituurt kan er natuurlijk langer mee doen.

 

Download het meetformulier (PDF)

©2015  Bijvanck B.V.    |     Privacyverklaring    |     Sitemap    |     Powered by Webton.nl